Pepperspray på auksjon

En ting er at jenter kjøper forsvarsspray fordi de frykter å bli voldtatt. Noe helt annet er det at profittjegere finner det for godt å spille på frykten for å tjene seg rike. På nettstedet QXL.no, er det i skrivende stund auksjon på pepperspray.

Personlig synes jeg dette er et ekstremt tilfelle av dårlig forretningsmoral, og oppfordrer redde kvinner til å kjøpe eventuelle forsvarsmidler på steder som ikke satser på å få høyest mulig pris via bud.

For det første, vet vi at det er lav oppklaringsprosent av voldtekter hos politiet. Hele 8 av 10 saker blir henlagt uten at en eneste blir innkalt til forklaring. 9 av 10 blir frikjent i rettssalen. For det andre, blir frykten i Norge for å bli voldtatt bare større og større, og med god grunn. Statistikkene viser bare mer og mer negative tall. For det tredje, kan man ikke anta at budene stopper på omtrentlig butikkpris. Butikkene har nemlig meldt at de er utsolgt.

Med dette som bakteppe, bør man spørre seg om det er greit å selge pepperspray på auksjon. Hva synes du?

2 kommentarer

Tove

15.nov.2011 kl.06:30

Ille, men skjønner ikke at det kan være nødvendig å selg edet på auksjon, må vel være lettere måter å få solgt det og lettere å få tak i det i de disse tider.

Anna Kathrine Eltvik

15.nov.2011 kl.06:44

Skulle tro det? Det virker innmari kynisk å legge det ut på auksjon. Man er der ute etter å få høyest mulig bud. Jo flere voldtekter og jo mer frykt, jo høyere bud. Rått.

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits