Til Oslo med blandede følelser

Allerede 21. sepember sa Ojo at han gledet seg til å spille cupfinalen. Bare tre dager senere stopper hjertet til Carl Erik Torp, og fotball-Norge fikk i likhet med Brannguttene sjokk. De virket ukonstrert og forvirret i flere av de påfølgende kampene, men så kom kampen mot RBK, og sangen E6 fikk en ny vri. Nå er det mange som lurer på om det er Ojo eller Austin som kommer til å gjøre søndag 6. november til en fest.

Til tross for at min far tidlig lærte meg å bli glad i fotball og at jeg har sparket litt ball selv, så er følelsene rundt årets cupfinale litt blandet. Jeg er så heldig at jeg har vært der tre ganger før, og har alltid gledet meg som en unge. Det er ikke helt sånn denne gangen. Denne gangen pakker jeg nemlig ned en forsvarsspray i vesken min, og det har jeg aldri gjort før. I mangel av en ridder i skinnende rustning, fikk Clas Ohlson gjøre nytten.

Det er som hele Norge har fått med seg ikke trygt å gå ute i Oslo om kvelden eller natten for tiden. Det rapporteres om overfallsvoldtekter og andre voldtekter i en rate som det aldri har blitt gjort før, og mange er med god grunn både redde og sinte.

Også i Bergen er det mange som reagerer, for også her er det mange steder det er utrygt for jenter å gå om kvelden eller natten på grunn av voldtektsfare. Det var både i sympati med Oslo og i forbannelse over tilstandene i Bergen at jeg tok initiativ til fakkeltog mot voldtekt. Til nå er det 620 stykker som har meldt fra på Facebook om at de kommer, og det vitner om et bredt engasjement.

Er man bergenser, så håper man selvsagt på at Brann vinner på søndag. Personlig vil jeg nok likevel  ha problemer med å hoppe og danse i gatene av glede, og ihvertfall hvis media kan rapportere om flere voldtekter samme helgen.

Kampen mot voldtekt er nemlig definitiv viktigere enn kampen mot Aalesund FK. Husk nå bare på at det ikke bare er de voldtektene som skjer i det offentlige rom som skal bekjempes.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits