Lavkarbogalskap og drunkoreksia

Først spiser man minst mulig i ukedagene, og så heller man i seg alkohol i helgene. De fleste unge kvinner i dag vil nemlig se ut som de i filmen "Coyote Ugly" - eller hva de når heter de yngste filmstjernene i dag - og da må man telle kalorier.                                                                                                              

En må bo i en iglo på Grønland eller kanskje tilhøre et stammefolk i de villeste deler av Papua New Guinea for ikke å ha fått med seg den siste farsotten på slankefronten; lavkarbodietten. Ja til smør, kjøtt og fisk, men nei til styggedom som poteter, ris, brød og spaghetti.


Du har kanskje sett en del disse som sverger til denne nymotens meny? En ser dem gjerne ved lunsjbordet i kantinen. Det er de som ikke lar seg sjenere av at leppene glinser i fett mens de spiser egg og bacon, men de grøsser ved tanken om du skulle ferske dem med en brødblings på fatet.

 

Drunkoreksia

Det er på ingen måte bare en måte å få et tvangspreget forhold til kroppsform og kalorier på. Det finnes en rekke spiseforstyrrelser, og en av de siste som er oppdaget, kalles for drunkoreksia. Folk bytter ut en middag med fire-fem mojitos uten å blunke. Sånt er ikke helsemessig bra i det hele tatt, men likevel er det mange unge mennesker som holder på slik. Jeg har møtt folk som forsvarer denne livsstilen på sin hals, men de bør gå i seg selv.

 

Det er aldri et sjakktrekk å bytte ut mat med spritflasker. Klart det kan gi en god følelse å føle seg slank og deilig samtidig som en har høy promille, men hvilken gevinst sitter en egentlig tilbake med? De som seriøst leiter etter en kjæreste å satse på, ser sannsynligvis etter en person som har mer dybde og substans enn som så. Det bør man tenke gjennom før man peiler ut en kjekkas gjennom promillebrillene sine.

 

Selv er jeg for tiden misunnelig som aldri før på de damer som er født med brasiliansk rumpe. Det er slike bakender som gjør at en får en gudommelig timeglassfigur i fotlange og feminine kjolekreasjoner. Med urnordisk arv som utgangspunkt på genkartet, er det bare å erkjenne at selv flere år med hardtrening på treningsstudioer ikke hadde hjulpet. Dessuten har bukselininngen min for tiden omtrent like store problemer med å holde inne det som er foran som det som er bak.

Om jeg har tenkt på bli en del av lavkarbogalskapen? Nei. Jeg har for lengst skjønt at kroppsform henger sammen med livsstil, og ikke hvor flink man er til å slanke seg. Hunden min håper nok at eieren skal få en mer aktiv livsstil raskest mulig. Det kan meget vel være han ender opp med å bli en god nok motivasjon for endring, for han er unektelig en glad og artig turkamerat. Mye artigere enn drunkoreksi enn lavkarbohysteri ihvertfall.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits