X-Factor: Irakisk tragedie snudd til en håpefull drøm

Emmanuel Kelly har ikke bare tatt Australia med storm, han holder på å ta verden med storm. Hans deltagelse i den australske versjonen av X-Factor hvor han synger "Imagine" av John Lennon, setter i gang tankerekker som sjeldent få artister har klart før ham.

Det at nettopp Emmanuel er den som drømmer en en verden hvor alle folk lever i fred med hverandre, bør være en vekker. Han har all grunn til å være oppgitt når det kommer til menneskeheten, men har funnet styrke i sitt hjerte til å rekke ut en hånd. Riktignok en deformert hånd, men den må likevel være en av de vakreste som finnes i vår verden.

Født i en krigssone

For 17 år siden ble han født i en krigssone. Han og broren ble funnet i en skoboks i en park, og ble bragt til et barnehjem for foreldreløse. Den australske kvinnen Moira Kelly kom over dem, og tok de med til sitt hjemland for å gi dem nødvendig medisinsk oppfølging.

Deres adoptivmor er ikke hvem som helst. Både i 2001 og i 2003 fikk Moira nasjonale ærespriser for sin humanitære innsats, og både i 2003 og 2004 ble hun nominert til "Årets australier".  I videoen nedenfor ser man Emmanuel, men også klipp av broren og henne som han omtaler som "mum".

Et offer for kjemisk krigføring

Den 2. august 1990 invaderte Irak Kuwait og annekterte det som en iraksk provins. Den overveldende irakske militærmakten møtte liten motstand, og Kuwait ble raskt inntatt. På anmodning fra Saudi-Arabia sendte USA kampstyrker og fly dit. Etter fem ukers bombing av Irak gikk allierte bakkestyrker inn i landet 23. februar og knuste restene av den irakske hæren. En våpenhvileavtale ble erklært 27. februar 1991, og Irak avstod sine krav på Kuwait. Krigen la store deler av det sørlige Irak i ruiner og lammet landets infrastruktur.

I mars 1991 brøt det ut opprør i det sørlige Irak. Noen dager senere begynte et nytt kurdisk opprør i nord, der kurdiske styrker tok kontroll over flere større byer. Både i Sør-Irak og i irakisk Kurdistan var det forventning til at USA skulle støtte opprørene, men så skjedde ikke, og USA inngikk i stedet våpenhvile med Irak.

En kommisjon av FN-observatører, United Nations Special Commission (UNSCOM), ledet av svensken Rolf Ekéus, ble etablert i 1991, blant annet med norsk deltakelse. UNSCOM avdekket i 1995?96 omfattende kjemisk og bakteriologisk våpenproduksjon i Irak, og store mengder kjemiske stridshoder ble ødelagt av FN.

Det ble påvist at Hussein hadde brukt kjemiske krigsvåpen mot sitt eget folk. Dette stemmer med Emmanuel sin alder. Han er 17 år i dag.


F.v.: Adoptivmor Moira, Emmanuel og hans bror Ahmed.

Er det nødvendig å vite mer enn dette? Ja, det er faktisk det!. Det er nemlig ikke bare Hussein som brukte grusomme våpen i krigstid,  både USA og NATO har gjort det også. Gråten har ikke stilnet i Irak, og leger rapporterer at rekordmange babyer blir født med misdannelser i Falluja.

  • Barn blir født uten øyne.
  • Barn blir født med to eller tre hoder.
  • Barn blir født uten kroppsåpninger.
  • Barn blir født med kreftssvulster i hjernen eller øynene.
  • Barn blir født uten sentrale vitale organ.
  • Barn blir født med et lem for mye eller lite.
  • Barn blir født uten genitalier.
  • Barn blir født med alvorlige hjertefeil.

 

Professor Chris Busby - som også er ekspert i stråling - er ikke i tvil om at amerikanernes bruk av ammunisjon med utarmet uran og hvitt fosfor er hovedårsak til at så mange barn blir født med deformiteter. Det irakiske helsevesenet har fremdeles begrensede ressurser ettersom de ble hardt rammet av krigshandlingene til USA.

De som får lyst til å kommentere nedenfor fordi de får en ustyrlig trang til å bruke ordet naiv, kan heller tie stille. Hvis man vil gjøre noen som helst ære på Emmanuel og de som vokser opp i Irak i dag som ofre for kjemisk krigføring, så kan en heller synge med på følgende vers:

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as oneHeller naiv enn kynisk og uten tro på en bedre fremtid...


 

4 kommentarer

Herrgeek-Legg meg til venn ;)

18.okt.2011 kl.17:20

Bra innlegg! Stilig design på bloggen! Ha en fin dag videre!!! ;)

Anna Kathrine Eltvik

18.okt.2011 kl.17:21

Takk herrgeek! Ønsker deg også en fin dag videre. :-)

bliskyffgang

18.okt.2011 kl.17:22

Fin blogg! =)

Ta gjerne turen innom og spør oss noen spørsmål på spørsmålsrunden vår! :D

Mvh

Baby T & Lisky

Anna Kathrine Eltvik

18.okt.2011 kl.17:24

Takk Baby T & Lisky! Det skal jeg gjøre. :-)

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits