Smykkedesign for den individuelle

Kunne du tenke deg et dekorativt og edgy halssmykke som du kunne helle over din favorittparfyme i? Blir du nysgjerrig hvis du hører om noen røffe øredobber med uslipte diamanter i? Har du ikke noe imot å bruke smykker som sender tydelige budskap? Da bør du få med deg smykkedesigneren Bjørg.

Bjørg Nordli-Mathisen, som startet å lage smykker da hun bodde i India i 2004. Først ble hun oppdaget i utlandet, og først de siste årene har vi trykket henne til vårt hjerte hjemme i Norge også. Smykkene blir nå solgt i hele 30 land, og i 2010 ble Nordli-Mathisen kåret til en av årets nye talenter av italienske Vogue. Det måtte bli februar 2011 før hun beæret med Nåløye-prisen i Oslo.

Måtte bare ha

Det sier seg selv at håndlagde smykker koster litt mer enn industriproduserte. Da omsider feriepengene kom i sommer, var det imidlertid ikke tvil - jeg bare måtte ha en ring fra Bjørg Jewellery-kolleksjonen. Valget hadde for lengst falt på sølvringen med sitatet til Patrick Swayze i filmen "Dirty Dancing":

"Noboby puts baby in a corner."

Man kunne lett anta at det er et fiendtlig budskap til enhver som måtte prøve å sette ringbæreren fast, men det er det ikke. Sitatet er hentet fra en situasjon i filmen hvor Patrick slår fast at ingen skal plassere hans kjæreste (Baby) på et så dårlig bord som hun hadde fått. Engelsktalende mennesker i dag bruker det ofte som et uttrykk når man ikke vil bli tatt for en selvfølge. Personlig liker jeg best min egen tolkning, nemlig at ingen bør prøve å sette meg fast i diskusjoner, og spesielt ikke i politiske. :-)

Bjørg har ganske spennende visjoner i forhold til sitt smykkemakeri, noe en selv kan se i videosnuttene nedenfor. Det går an å kjøpe smykkene hennes online, men flere store gullvarekjeder fører varene hennes, blant annet Mestergull.

BJØRG 2009 from Matias&Mathias on Vimeo.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits