Pelsdyrnæringen avvikles ikke likevel - får millionvis i statsstøtte

Samtidig som regjeringen har halvert støtten til dyrevernsorganisasjoner i statsbudsjettet for 2012, har den besluttet å støtte pelsdyrnæringen med millionvis av kroner. Dette står i grell kontrast til at Ap på sitt landsmøte gikk inn for å avvikle denne næringen.

Sp-statsråd Ola Borten Moe fredet i august pelsdyrnæringen. Allerede da sa han selvsikkert at det ikke ville komme en avviklingsmelding til høsten. Dette har åpenbart vært en viktig kampsak for hans parti, men det spørs om Sp ikke burde valgt en annen fanesak å kjempe for. Det er med rette mange dyreelskere i Norge som kommer til å reagerte kraftig og negativt nå, og som føler at de ikke kan stole på regjeringen.

Billedtekst: Når en ser slike bilder, er det all grunn til å bli både opprørt og kvalm. Pelsdyrnæringen har fått flere sjanser til å forbedre forholdene uten å kunne vise til gode nok resultater, og dyr blir fremdeles utsatt for grovt mislighold.

Trude Jensen, en forkjemper for dyrenes rettigheter, tok tidligere i høst kontakt med statsministerens kontor i anledning saken, og fikk dette svaret:

"På vegne av statsminister Jens Stoltenberg takker jeg for e-post datert 31. august.

Arbeiderpartiet går inn for en styrt avvikling av pelsdyrnæringen.

Vi mener det er forbundet med store utfordringer innen dyrevelferd i pelsdyrnæringen ? noe både Den norske veterinærforening og Veterinærinstituttet har påpekt. Brudd på gjeldende regler i bransjen har vært avdekket gjentatte ganger, både gjennom media og av Mattilsynet. Næringen har fått flere sjanser til å forbedre forholdene uten å kunne vise til gode nok resultater.

Arbeiderpartiet mener at sannsynligheten for at pelsdyroppdrett skal kunne drives i overensstemmelse med dagens krav til etisk dyrehold, virker liten. Derfor går vi inn for å avvikle pelsdyrnæringen."

Trude er mildt sagt provosert over det endelige utfallet , og oppfordrer alle som ikke synes noe om dette løftebruddet og skrive et brev til statsministeren. Det kan man gjøre her.

Selv skal jeg selvsagt skrive og fortelle hva jeg synes om saken! Dette er lavmål.

2 kommentarer

Tove

07.okt.2011 kl.19:12

Helt enig med deg!

07.okt.2011 kl.19:22

Godt å vite Tove. Jeg blir så opprørt når jeg tenker på hvordan de stakkars dyrene må lide på grunn av en del menneskers forfengelighet.

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits