Døren til ditt hus sier mye

Det er ikke rart at mange mennesker er fascinert av dører, og spesielt de som har tydelige budskap. En dør kan være innbydende, vise mystikk eller virke avvisende. Ofte samsvarer inntrykket man får fra en dør med personligheten til den eller de som bor innenfor døren.

Dørene avbildet ovenfor, er (f.v.) fra Italia, Armenia og USA. De er selvsagt ikke representative for sine land, men de viser samtidig hvordan forskjellig kultur og livsfilosofi kan gjenspeile seg i bygningsfasader. Gatedører er en sentral del av bygningsfasader. Det er den folk må gå gjennom om de vil besøke deg.

Feng Shui

Mange som er opptatt av interiør og design, sverger til Feng Shui. Den eldgamle, kinesiske tradisjonen har hjulpet mange til å skape boliger som er harmoniske og stilsikre. Om hoveddøren til huset, sier man i Feng Shui:

"Hver gang du åpner døren, kommer det qi i huset ditt. Hvis den energien som kommer inn i huset er god, vil det gagne medlemmene av husstanden. Hvis den er negativ, vil de bli påvirket av det. Feng shui hjelper god qi, og stopper dårlig qi."

Hvilken energi man ønsker å slippe inn i huset sitt, samsvarer med den personligheten man selv er. Ønsker man et åpent hjem hvor folk lettest mulig skal føle seg velkomne, så setter man ikke opp piggtråd eller en dør som virker avvisende. Setter man pris på privatlivets fred, er det ingenting i veien for å bo bak en dør som understreker akkurat det. Her er forøvrig en oversikt over hvilken farge du bør bruke på døren hvis du tror at Feng Shui har noe for seg:

How to Feng Shui Your House and Home

Forøvrig er det mange flotte dører å finne rundt omkring i verden. Her er elleve dører som fanget min oppmerksomhet. Takk til mamma som tipset meg om den nederste fra Færøyene:

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned ImageDet minner meg på - jeg skulle pusset og malt gatedøren min... 

2 kommentarer

A Foreigner in Italy

03.okt.2011 kl.10:36

Jeg har en forkjærlighet for dører. Syns det er så mange flotte utgaver av dem. Spesielt i utlandet! Og de var helt storslagne disse som du har tatt bilde av. Men jeg skulle gjerne likt å vite fra hvilke land de er...? (Litt nysgjerrig av meg... ha ha!)

Anna Kathrine Eltvik

03.okt.2011 kl.19:33

Nummer to er fra Kina, nummer fire er fra San Fransisco (USA), nummer fem fra Marokko, nummer syv fra Kenya, åtte fra Paris, og den siste som jeg har lagt til i dag, er fra Færøyane. Den var det min mor som tipset meg om. :-) De andre vet jeg ærlig talt ikke, men hvis du kikker på lenken nedenfor, finner du muligens noen svar.

http://pinterest.com/morkain/the-greatest-step-is-out-the-door/

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits