Blogging i Norge et særskilt fenomen?

I Norge er det kvinnelige bloggere som skriver om kaloritelling, sin egen kropp og hva de pleier å shoppe til seg selv som har flest lesere. Det kan virke som om nevnte tema, samt lettkledde bilder av seg selv, er en sikker oppskrift på suksess. Før var det fjortisen Voe som var i skuddet, nå er det Fotballfruen.


Fotballfruen, eller Caroline Berg Eriksen (24) som hun også heter, fortalte nylig i bloggen sin at hun hadde hatt et sykt forhold til kropp og mat. Hennes mål hadde vært å bli tynnest mulig, og selv vann prøvde hun å holde seg unna. Det fikk henne til å føle seg oppblåst. Frøken Eriksen hevder at hun er frisk og fin i dag, men bikinibildene hun la ut av seg selv tidlig i juni, viser en underernært og dehydrert kropp.

Av en eller annen merkelig grunn, synes media i Norge at det er lurt å skrive masse om denne type bloggere. Det sørger for at en del unge jenter driver med oppsøkende surfing på nettsider som gir dem alt annet enn sunne og gode ideal. De som ikke gidder, tenker likevel sitt om blogging som fenomen. Det er synd.


Billedtekst: Man har utviklingspoptensiale i Sverige også når det kommer til blogging, men i land som Danmark og Tyskland har en kommet adskillig lenger.

Unge jenter har nedsatt livskvalitet

I utlandet er det ikke slik. Der deler man ut gjeve priser til bloggere som skriver om alt fra kunst til interiør, musikk og politikk. Radiojournalisten og kjendisblogger Trine Grung hevder at ting er i endring heldigvis. For første gang skal en i høst dele ut en norsk bloggpris til webskribenter med dybde og substans. Kommer avisene til å gi denne utdelingen noe særlig med dekning mon tro?

Jenter i tenårene sliter såpass med negativt kroppsbilde at de får nedsatt livskvalitet. En doktorgrad gjennomført på tyve skoler på Østlandet nylig, avslører at selvbildet er dårligst blant de som er fra 16 til 18 år gamle. Dessverre kommer det også frem at de som har dårligst selvbilde, blir mobbet og opplever det de kaller for langvarig smerte.

Dette må media ta en del av skylden for. Aviser og magasiner har alltid vist frem pene mennesker og modeller, men mange av de som får bildeplass i dag ligner mer på barbiedukker enn ordentlige mennesker. Fotballfruen og hennes likekvinner er bare symptomatiske for den tiden de lever vi. Det er på høy tid å ta symptomene på alvor og gjøre noe med dem. Om media kunne gitt mer spalteplass og omtale av folk som representerer sunnere ideal, hadde det vært en god begynnelse. Skjønnhet er nemlig så mye mer enn det som treffer øyet.

 

2 kommentarer

Christin

01.jul.2011 kl.13:05

Kan ikke si noe annet enn at jeg er helt enig... Blir mange blogger om kropp og hvordan se best ut skrevet av 14 år gamle jenter. "Beauty is in the eye of the beholder..." Jeg ser vakre mennesker hver dag. Noen er tynne, andre er tykke, noen gamle, amdre unge.... Gledes over alt!

Anna Kathrine Eltvik

01.jul.2011 kl.20:37

Vel talt Christin. I tillegg oppdager de fleste etterhvert som årene går at mennesker uten dybde og substans blir kjedelige og blasse i forhold til dem som har det.

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits