Den vonde kjærlighetssorgenKjærlighetssorg gjør vondt. For flere så gjør det så vondt at man blir syk av det. Det behøver ikke å gå så langt. Det finnes heldigvis metoder man kan bruke for å legge sorgen bak seg og komme videre i livet.

Kjærlighetssorg rammer alle mennesker, uansett kulturtilhørighet og hudfarge. Det er fordi det er et universelt ønske å høre til noen. Da gjør det vondt å miste en partner, til og med om man har kranglet en del med vedkommende. En må nemlig gi slipp på den viktige drømmen om tilhørighet ovenfor et annet menneske som en håpte skulle være der for seg mer enn noen andre.

Kjærlighetssorg kan ramme hardt i ung alder. Det er nemlig ikke slik at det er verst for dem som har et langt forhold bak seg. Det finnes faktisk tenåringer som tar sitt eget liv på grunn av hjertesorg, så man kan ikke legge noen tidsrammer til grunn for hvor tøft et brudd føles.

Når sorgen først har rammet deg, er det flere faser du må gjennom:

  • Sjokk
  • Vill protest
  • Apati
  • Akseptering
  • Reorientering

Den verste sorgen man kan føle er når man byttes ut med en annen. Man dumpes på en stygg måte, og reduseres til et null. Sterke følelser er i sving, og det er ikke uvanlig at man sykemelder seg fra jobben eller holder seg hjemme fra skolen. Det er tøft å forholde seg til slike type brudd, for de går virkelig på selvfølelsen løs. Da er det bedre med reine brudd hvor ingen av partene har funnet seg en ny, men innser at de ikke er bra for hverandre. Uansett hva, så er det heldigvis måter man kan komme forbi sorgen på en lettere måte på:

  1. Ikke isolere deg. Hold kontakt med familie og venner, og vær sosial selv om du har det vondt. Snakk om bruddet med venninner/venner, så du får ut følelsene dine. Ha regelmessige vennekvelder, spis god mat, og prøv å ha det gøy. Ikke vær redd for å le. I de sorteste stunder kan en god latter være god medisin.
  2. Skaff deg en ny hobby. Er det noe du lenge har hatt lyst til å begynne med? Det er ingen grunn til å nøle. Meld deg på fotokurs, begynne å trene eller bli med i en diskusjonsgruppe. La hjernen din få arbeide med nye interesseområder, og du kan bli forbauset over hvor fort ting føles bedre.
  3. Slipp deg løs. Ta deg en tur på byen med venner, eller gå på en god konsert. Å flørte er bra, men pass deg for å involvere deg i et trøsteforhold, dette kommer det ikke noe godt ut av. Det er viktig å ta seg tid til å bli ferdig med eksen.
  4. Skriv ned tankene dine, dette er en god måte å bearbeide tingene på. Ved hjelp av en dagbok kan du sortere og analysere. Den kan være et ypperlig verktøy for både å akseptere og reorientere, og for å bli ferdig med kjærlighetssorgen, er disse punktene svært viktige. Du kan også bruke dine konklusjoner senere i livet om du treffer en ny partner. Det er nemlig viktig å kjenne seg selv og vite hva man ser etter.
  5. Sist men ikke minst: Tenk på deg selv. Hvis tiden var inne for å realisere egne drømmer og planer, så er det nå. Ta den reisen du alltid har tenkt på. Gjør de tingene du aldri tillot deg selv å gjøre da du var partner, lev livet!

Har du tanker som du har lyst til å dele, er du hjertelig velkommen til å gjøre det her i bloggen. Jeg er sikker på at det er mange kloke hoder der ute som kan være til både inspirasjon, trøst og glede.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits