Von Triers famling ble til ti høns

Billedtekst: Kiefer Sutherland, Lars Von Trier, Kirsten Dunst og Charlotte Gainsbourg er alle delaktige i Von Triers siste film "Melancholia". 

Greit nok - noe er råttent i kongeriket Danmark - som Shakespear en gang skrev - men hvis man tror at filmregissøren Lars Von Trier (nummer to fra venstre) representrerer råttenskapen mer enn andre, så bør en revurdere sine synspunkt. Mannen er toppen skyldig i å ordlegge seg famlende og klossete - noe mer er det ikke snakk om.

Likevel er mannen nå bannlyst fra Cannes. Til tross for at han understrekte at han ikke likte det Hitler gjorde mot jødene. Han sa bare at han til en viss grad forsto Hitler.

Hitler representerer for de fleste i Vesten selve ondskapens yppersteprest. Som politiker i Rødt, er han defintivt ikke en av mine helter. Kan man likevel være i stand til å forstå at Hitler vokste frem og ble så stor som han ble i sin tid? Klart man forstår det om man kjenner litt sosialhistorie, og samtidig vet at fattigdom og nød skaper desperasjon. For de som var lei av å ha det stusselig og leve i nød, så var han rett mann til rett tid. Ikke for deg og meg, for i etterpåklokskapens navn, så vet vi at hans visjoner og politikk var både sinnsyke og totalt forkastelige.

Det er drygt å si at man sympatiserer med Hitler - men - Von Trier tok avstand fra jødeforfølgelsen. Han prøvde famlende å forklare at han kunne forstå sider ved Hitler, og la tl at han synes staten Israel oppfører seg dårlig for tiden. Det siste har han helt fullstendig rett i Måten de behandler palestinerne på minner på mer enn en måte om hvordan de selv ble behandlet av nazistene.

Det er virkelig andre med langt farligere og høyrevridde tanker i Danmark som burde vært bannlyst fremfor Von Trier. Det er ikke han som lager mest råttenskap rundt seg, så langt der i fra.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits