Komme i form eller endre livsstil?Hver vår frontes ukebladene med samme type overskrift: "Kom i form til sommeren!" eller "Bli bikinklar!" Denne gangen er det en rekke kjendiser som står frem i VG og avslører sine treningstips. Kvinnene får de fleste av sine medsøstre til å føle seg dumme, for selv når de veier grusomme 3 kg mer enn de pleier på grunn av såkalt fråtsing i vintermånedene, er de radmagre i forhold til resten av oss.

Personlig gir jeg blanke i tipsene fra disse kvinnene, de kan være så flotte de bare vil. Jeg har likevel for lengst funnet ut at jeg må gjøre noe med min livsttil om jeg ønsker å endre hvordan jeg ser ut. Lever man et stillesittende liv, så forbrenner man ikke kalorier. Så enkelt er det. Men har jeg et ønske om å se ut som Mona Grudt eller Rachel Nordtømme om 3 måneder? Nei!

Billedtekst: Jeg liker meg selv som jeg er, og har ingen ønsker om å se ut som hverken Mona Grudt eller Maria Montazami. Derimot har jeg lyst på et liv som er mindre stillesittende, og da handler det om livsstilsendring - ikke forfengelighet.

Mitt mål er å fremdeles se ut som Anna, men få en bedre kondisjon og en bedre kroppsholdning enn jeg har per dags dato. Jeg er allerede fornøyd med den jeg er som person, til tross for at jeg veier noen kilo for mye. Dette er Snorre Rotbæk, treningsinstruktør og studioinnehaver av "This is Crossfit", innforstått med. Fra 1. april skal han bli min personlige trener, og vi er begge giret på å få min mål innfridd.Billedtekst: Snorre vant Farmen på TV2 i 2004, nå er han treningsinstruktør i Cross Fit. Meg selv avbildet med et motto som ikke nytter om jeg skal komme i mål.

En livsstilsendring vil sette meg i stand til å takle hverdagene bedre. Det er ikke uten grunn at eksempelvis politiske ledere eller andre mennesker med ansvarsfulle stillinger i samfunnet ofte prioriterer å trimme. Selv de sterkeste psyker trenger et solid rammeverk, og kroppen fungerer som akkurat det hvis man passer på den godt nok.

2 kommentarer

Christine Lövendahl

20.mar.2011 kl.17:52

heldigvis så har vi noen mnd igjen :)

Anna Kathrine Eltvik

20.mar.2011 kl.17:58

Det kan du si. ; )

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits