Solen gråterAstronomer og fysikere har tilkjennegjort for verden hvordan solen ble til, men selv de vil nok i disse dager innrømme at solen må gråte. Japan betyr som mange av oss vet "solens opphav", og stjernen som de har kalt landet sitt opp etter, skulle nok ønske at japanerne heller hadde satset på energien den selv sender ut fremfor farlige atomkrefter.

Sosialantropolog Arne Kalland har forklart oss hvorfor japanerne hverken velter seg i selvmedlidenhet eller plyndrer. De besitter ikke den selvopptatte mentaliteten som mange mennesker i Vesten har, og utviser respekt for det faktum at de alle er i samme båt. Kalland viser også til at Japan har veldig lav kriminalitet, et effektivt politi og et humant straffesystem. Målet er å integrere den kriminelle tilbake i samfunnet, og det gjøres gjennom lokale, sosiale komiteer.

Hvis en blir frastjålet vesker eller lommebøker når man er på ferie i Japan, er det nesten uten unntak mennesker med vestlig opprinnelse som står bak.  Turismen i Japan har ført med seg kriminalitet, ettersom vi rett og slett har en dårligere moral enn våres østlige venner.

Når en først har kommet inn på moral, så kan en godt kikke litt på hvordan det norske Oljefondet styres. Der viser det seg nemlig at man investerer i tvilsomme bransjer rett som det er. Selv atomkraftverkene i Japan som skremmer vannet av verden i dag, har Norge A/S investert i - og det til tross for at et flertall av den norske befolkning er mot atomkraft som energiform.

Verdigheten japanerne opptrer med, imponerer en hel verden. Det spørs dog om verden lar seg imponere av Norge og vår dobbeltmoralske fremferd i forretningsverdenen. Det hører nemlig ingen plass hjemme at vi har skodd oss på en industri som til de grader har ført med seg død og elendighet.

Det er en god begynnelse å overføre forskningsmidlene fra atomkraft til miljøvennlig energi, og samtidig avvise alle planer om å bygge atomkraftverk i Norge. Det er en god fortsettelse å hjelpe Japan med å komme tilbake på fote, og aller mest fordi vi som nasjon har skodd oss økonomisk på deres atomkraftverk.

 


5 kommentarer

zh

17.mar.2011 kl.16:17

Dette er det dummeste jeg har lest på lang tid!

"Når en først har kommet inn på moral, så kan en godt kikke litt på hvordan det norske Oljefondet styres. Der viser det seg nemlig at man investerer i tvilsomme bransjer rett som det er. Selv atomkraftverkene i Japan som skremmer vannet av verden i dag, har Norge A/S investert i - og det til tross for at et flertall av den norske befolkning er mot atomkraft som energiform."

Atomkraftverkene er IKKE tvilsomme bransjer. Vi burde selv hatt atomkraftverk i Norge. Det uvitende folket (som deg) syns selvfølgelig atomkraftverk er shempeskummelt, dere tror det er like farlig som Tsjernobyle. Atomkraft i dag er MYE sikrere enn det var på 70 tallet. Kan også legge til at det ikke er jordskjelv i Norge.

Atomkraft ER en miljøvennlig energikilde.

Du feiler å forstå at atomkraft er bortimot det tryggeste og mest miljøvennlige vi har.

Hadde du hatt den minste forståelse for atomkraftverk hadde du for det første forstått hva som SKJER i fukushima nå, og samtidig forstått at dette er umulig med moderne atomkraftverk.

zac

17.mar.2011 kl.19:10

Dagbladet må gjerne spy utover oss sitt psykotiske forhold til atomkraft, men i øynene på fornuftige mennesker blir bladet ikke oppfattet på noen annen måte enn hyklersk.

Det er dønn umulig å komme utenom atomkraft. Det er også dønn umulig for Norge å komme utenom atomkraft. Vi benytter allerede store mengder energi som produseres ved atomkraft. Dette er ikke en tilfeldighet. Atomkraft er nødvendig for å dekke kraftbehovet. Eneste premiss for denne konklusjon består i "Vi ønsker å opprettholde og videreutvikle vår velstand". Under dette premiss er det DØNN UMULIG å komme utenom atomkraft. Det gjelder for hele verden.

Det absolutt eneste Norge oppnår med å nekte selv å etablere atomkraftverk er nøyaktig det samme som sveriges kujoner under krigen: Å OVERLATE TIL ANDRE Å TA PÅ SEG ANSVAR FOR Å LØSE EN UTFORDRING.

På samme måte som svenskene erklærte seg nøytrale og overlot til alle andre å bekjempe Hitler, vil Norge overlate til alle andre å løse energiutfordringen.

Skal virkelig Norge oppføre seg som svenskene under andre verdenskrig? Skal Norge bare sitte tilbake å nyte fordel av at andre løser utfordringene?

Anna Kathrine Eltvik

18.mar.2011 kl.09:20

@zac: Det er slettens ikke umulig å komme utenom atomkraft. Noe sier meg at du ville trodd jorden var flat om du levde for hundre år siden.

zac

18.mar.2011 kl.11:43

Utrolig god komentar anna. Istedenfor diskutere det så avfeier du det uten videre. Du blir lurt av media. Det dagbladet og vg skriver har hittil for det meste vært feil og kun opphausing av situasjonen til noe verre enn den er.

Flott om du kan komme med noen faktiske argumenter mot atomkraft og noen for hva vi skal ha isteden.

Det er mulig å komme uten, men da vil vi oppleve en betraktelig nedgang i levestandard.

zac

18.mar.2011 kl.14:55

sitat anna kathrine eltvik:

"du tolker i verste mening"

Som du gjør her?

http://www.dagbladet.no/2011/03/18/nyheter/utenriks/atomkraft/jordskjelv_og_tsunami/15855790/?commentId=5361624

Les det.

Og i mellomtiden skal vi brenne kull og benytte oss av gamle farlige atomkraftverk da?

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits