Nei til atomkraft

Asia er atter rammet av en nådeløs tsunami, og i Japan er det atom-alarm. Eksplosjonsfare meldes ved ny atomreaktor på Fukushima Daiichi-kraftverket. For oss som aldri har vært tilhenger av hverken atomkraftverk eller atomvåpen, er dette konskvenser vi i en årrekke har advart om.

Mange vil vise til at en del land ikke har særlige alternative energikilder, og for dem er atomkraftverk tvingende nødvendig. Men er det virkelig slik?
Fornybare energiressurser

Det er greit at ikke alle land er velsignet som Norge med muligheten til å bruke vannkraft, men når det kommer til vind-, bølge- og solkraft, skorter det ikke på tilgang. Det vil kreve forskning og penger, men når en ser hvor mye negativt atomkraftverk og stråling fører med seg, så burde det ikke være så mye å lure på.

Uranbaserte anlegg har avfall i form av plutonium som er farlig og kan brukes til atomvåpen. Håndteringen er komplisert og nedbrytingstiden er minst 10.000 år.

Greit nok at dagens atomkraftverk er bedre og mer sikre enn eksempelvis Tsjernobyl, men det er likevel mange uomtvistelige og negative følger ved å bruke dette som energikilde. Vi har bare denne jordkloden til låns, og det er noe enhver burde huske på uten påminnelser i form av tragiske hendelser som i Japan.


Billedtekst: Det er ikke så godt utvalg av t-skjorter med politiske budskap i norske nettbutikker, men hos www.spreadshirt.no kan man ihvertfall få fatt i disse.

 

 

4 kommentarer

pixietrixie

14.mar.2011 kl.10:05

ååååh så godt det var å høre noen endelig si det! Har nettopp skrevet litt om dette selv.. industrigiganter har dette med å tenke profitt fremfor noe annet, så det å tenke på at atomkraftverker kan bli utsatt for naturkatastrofer som bare legger bensin på bålet for uskyldige mennesker som allerede sitter midt oppi elendigheta, er ikke en tanke de ofrer litt tid på.

Anna Kathrine Eltvik

17.mar.2011 kl.13:47

@pixietrixie: Amen! Det finnes dessuten fornybare og miljøvennlige energikilder vi kan bruke/forske mer på.

zh

17.mar.2011 kl.19:02

Dette er det dummeste jeg har lest på lang tid!

"Når en først har kommet inn på moral, så kan en godt kikke litt på hvordan det norske Oljefondet styres. Der viser det seg nemlig at man investerer i tvilsomme bransjer rett som det er. Selv atomkraftverkene i Japan som skremmer vannet av verden i dag, har Norge A/S investert i - og det til tross for at et flertall av den norske befolkning er mot atomkraft som energiform."

Atomkraftverkene er IKKE tvilsomme bransjer. Vi burde selv hatt atomkraftverk i Norge. Det uvitende folket (som deg) syns selvfølgelig atomkraftverk er shempeskummelt, dere tror det er like farlig som Tsjernobyle. Atomkraft i dag er MYE sikrere enn det var på 70 tallet. Kan også legge til at det ikke er jordskjelv i Norge.

Atomkraft ER en miljøvennlig energikilde.

Du feiler å forstå at atomkraft er bortimot det tryggeste og mest miljøvennlige vi har.

Hadde du hatt den minste forståelse for atomkraftverk hadde du for det første forstått hva som SKJER i fukushima nå, og samtidig forstått at dette er umulig med moderne atomkraftverk.

Skriv en ny kommentar

zac

17.mar.2011 kl.19:11

Dagbladet må gjerne spy utover oss sitt psykotiske forhold til atomkraft, men i øynene på fornuftige mennesker blir bladet ikke oppfattet på noen annen måte enn hyklersk.

Det er dønn umulig å komme utenom atomkraft. Det er også dønn umulig for Norge å komme utenom atomkraft. Vi benytter allerede store mengder energi som produseres ved atomkraft. Dette er ikke en tilfeldighet. Atomkraft er nødvendig for å dekke kraftbehovet. Eneste premiss for denne konklusjon består i "Vi ønsker å opprettholde og videreutvikle vår velstand". Under dette premiss er det DØNN UMULIG å komme utenom atomkraft. Det gjelder for hele verden.

Det absolutt eneste Norge oppnår med å nekte selv å etablere atomkraftverk er nøyaktig det samme som sveriges kujoner under krigen: Å OVERLATE TIL ANDRE Å TA PÅ SEG ANSVAR FOR Å LØSE EN UTFORDRING.

På samme måte som svenskene erklærte seg nøytrale og overlot til alle andre å bekjempe Hitler, vil Norge overlate til alle andre å løse energiutfordringen.

Skal virkelig Norge oppføre seg som svenskene under andre verdenskrig? Skal Norge bare sitte tilbake å nyte fordel av at andre løser utfordringene?

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits