Kvinne for sin hatt

Nå er det bare tre måneder til Royal Ascot skal avvikles i England. Det er ikke det at jeg har tenkt meg dit, men disse fjonge damene som sirkulerer rundt med hattekreasjoner fra en annen verden, er et stålsikkert tegn på at sommeren har kommet. Man finner trøst i å tenke på det når kong Vinter atter har bestemt seg for å kle hjembyen min Bergen i hvitt.

Dessuten har jeg vokst opp med hester. Vel og merke travhester, men vi ungene fikk ofte lov til å ta de med ut på rideturer. Nedenfor er hoppen Iris Spencer avbildet (nummer 5). Hun var i sin tid den mestvinnende hesten fra Bergen som gikk i løp på Bjerke i Oslo. Hun ble kjent for sitt usedvanlig vakre, grasiøse trav og enorme krefter. Det var ikke få ganger hun holdt på å galoppere seg bort og havnet helt sist av alle hestene. Likevel klarte hun gang på gang å hente seg inn igjen, og tok hele feltet på siste langside. Hun nektet simpelthen å tape.

Billedtekst: Før Iris Spencer ble sendt til Østlandet, sto hun i stallen til den dyktige travtreneren og kusken Ove Wassberg. Både han og min far Terje Eltvik brukte masse tid og hestekunnskap på å trene henne opp.
Alle som kan litt om hester vet at det er forskjell på trav og galopp. Det kommer aldri til å skje at damer svinser rundt på travparker i fisefin hattemote. De jentene man treffer på der, er ikke redd for å ta et tak med møkkagreipen, og så er de mer opptatt av hester enn å se fjong ut. Det var da også det legen sa da han lappet meg sammen i pannen etter en stygg ulykke med Iris Spencer, og sykesøsteren spurte om han virkelige ville bruke sting i ansiktet mitt og ikke lim:

- Dette er en tøff jente. Hun tåler noen sting hvor det måtte være!

Så får Royal Ascot bare være Royal Ascot. Jeg føler meg mer vel i min raddishatt.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits