- Nekt å være hore!I Sverige viste en undersøkelse i fjor at 46 % av landets tolv år gamle jenter hadde opplevd å bli kalt for "hore". Merkelig nok vokste det frem en bevegelse som brukte slagordet "Våg å være hore!".

Jenter helt ned til barneskolen begynte å gå med kraftig sminke, utringede topper, og begynte å kalle hverandre "hore". Man kan kanskje sammenligne det med afroamerikanere som kaller hverandre "nigger", men kan man likevel si at det er et sunnhetstegn?

Jeg tror ikke det. Hvorfor i alle dager skulle det være bra å akseptere et kallenavn som forbindes med kjøp av sex og kropp for penger? Er det kult om barn identifiserer seg selv som sexobjekter, og det fire år før de egentlig har lov til å ha sex?

Kvinnebevegelsen er til tross for hva andre påstår ikke motstander av prostitusjon og diskriminering av kvinner fordi de er en moraliserende og bedrevitende gruppe. Det er heller ikke slik at de som er med i kvinnebevegelser er stygge damer som ikke har draget på menn. Dette er usaklige argumenter fremsatt av mennesker som kommer til kort i diskusjoner.

Det er også en myte av enorme dimensjoner at det finnes mange lykkelige og stolte horer. De fleste kvinner prositituerer seg fordi de trenger pengene, og ikke fordi de finner glede i å legge seg ned med hvem det måtte være bare vedkommende betaler.

  • Menneskehandel og prostitusjon går hånd.
  • Aldri har politiet tatt så mange menneskehandlere i Bergen som i 2010.
  • Prostituerte har et elendig rettsvern.
  • Selv kvinner som ikke er prostituerte og som blir voldtatt, opplever å ikke komme noen vei med anmeldelse om de har drukket alkohol og i tillegg gått med miniskjørt.
  • Det gjør noe med en prostituert å mange ganger daglig leve med at kundene leverer følgende beskjed: "Det er ingenting ved deg som er for dyrebart til å ikke kjøpes for penger."

Det er ikke rart at prostituerte etterhvert sliter psykisk på grunn av dårlig selvbilde. Dette har overhodet ingenting med fordømmende og moraliserende medsøstre. I den grad disse finnes, er de ihvertfall ikke i Kvinnebevevegelsen. Selvbildet blir ødelagt av horekunder som innbiller seg at de kan redusere et annet menneske til en salgsvare bare for egen tilfredstillelses skyld.

Det er viktigere enn noensinne å si til den oppvoksende slekt:

Nekt å være hore! Du behøver på ingen måte å la deg kue til å bli solgt som en sexvare eller sett på som et sexobjekt, for du er i sannhet verd å bli elsket som et fullstendig menneske ? ikke bare stykkevis og delt.

Sex er dessuten best nå du selv får bestemme hvem du vil ha det med, og uavhengig av økonomiske transaksjoner.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits