Vær glad i deg selv som du er

Det er ikke lenger slik at det bare er de dumme og deilige som kler av seg for mannebladene. Nå gjør også de med både intelligens og talent det. Holder samfunnet på å bli så sjåvinistisk og seksualisert at selv sterke kvinner gir etter? Eller er det en form for selvdiggende narsissisme vi er vitne til?

Uansett hvilken teori som er riktig, så vet herremagasinene å benytte seg. Noe annet er likevel ikke å vente seg. Mann, FHM, Vi Menn og Alfa er alle blader som bevisst har valgt å satse på bimbolook og sex. Kanskje det er på tide å stille de smarte kvinnene som stiller opp mer til ansvar?

Anne Kath Hærland og Marte Krogh tar neppe skade av å være lettkledde forsidepiker, men det er ikke bare dem selv de bør ta hensyn til. Som offentlige personer og rollebilder har de også et ansvar for den oppvoksende slekt. Elizabeth Skogrand, spesialrådgiver i Redd Barna, har informert om at jenter helt ned i 12årsalderen har kontaktet glamourmodell-firma fordi de ønsker å kle av seg og bli populær.

De får kalle meg moralsk og formanende hvem pokker som vil, jeg bryr meg ikke. Når jeg ser hvordan trenden i vestlig media er, så forstår jeg faktisk godt at enkelte muslimske jenter av egen og fri vilje velger å kle på seg burka fremfor å bli med på karusellen. Vi har blitt mennesker som ikke lenger setter respekt og kjærlighet til seg selv så høyt.

Det har ikke noe med kjærlighet til seg selv eller sine medmennesker å gjøre at flere og flere kvinnelige kjendiser kler av seg for hele nasjonen. Men det passer inderlig godt sammen med den ny norske kulturen som vokser frem; vi er så sjølgode at utlendinger finner oss kvalmende.

Forskere som har studert dating på nettet, har forøvrig funnet ut noe meget interessant:

  • Det er ikke de med puppekløft eller minimal bekledning som får mest respons hos det motsatte kjønn. Det er de som legger ut bilder av seg selv som vekker annet enn seksuell nysgjerrighet som scorer høyest.

Gratulerer med kvinnedagen! Og skulle du være på jakt etter en mannlig kjæreste, så husk at gutta fortrekker jenter som er glad i seg selv. Det er dog forskjell på det og å være en selvopptatt, halvnaken bimbo med divanykker...

 


2 kommentarer

Nina Tangen

08.mar.2011 kl.13:31

Likte bloggen din : )

Anna Kathrine Eltvik

08.mar.2011 kl.14:33

Takk Nina! : )

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits