Hvordan le mer og få et bedre liv

Så er det altså bevist. En god latter forlenger livet. Både VG og Dagbladet bringer i dag nyheten som burde få oss alle til å forsøke å smile litt mer. Gudene skal vite at det ikke alltid er like lett, men her er noen gode tips som kan få deg i gang. Når det kommer til stykket, så ønsker vel de fleste av oss seg et godt og langt liv?

  • Ta deg en tur tilbake til fortiden. Tenk på morsomme og hyggelige ting du har opplevd sammen med dine foreldre, dine søsken, dine barn, din partner eller dine venner. Merker du at humøret letter litt nå?
  • Tenk på ditt favorittkjæledyr. Hvis du aldri har hatt det selv, så har du garantert møtt et dyr i ditt liv som ga deg gode minner. Selv husker jeg en gang jeg skulle skynde meg å se en fotballscoring på tv, og jeg satt meg derfor ned veldig fort og hardt ned. At perseren min Prince lå der fra før av, hadde jeg ikke sett. Han ga bare fra seg en lyd som om den kom fra en utslitt blåsebelge, og hadde et resignert uttrykk i ansiktet. Etterpå løp han bort, og jeg måtte virkelig megle for å få ham i humør igjen. I dag ler jeg alltid godt når jeg tenker på det.
  • Ring en person du ikke har sett på en stund, og som du vet er bra for deg selv. Det er bra for to ting. For det første er det hyggelig å le og skravle litt, men for det andre gjør det godt å formidle at du er glad i noen.
  • Se en morsom film. Selv koser jeg meg virkelig med de danske filmene "De grønne slakterne" og "Adams epler". De får meg til å gapskratte hver eneste gang jeg ser dem.
  • Hør på oppkvikkende og gøyal musikk. Her er det bare å bruke fantasien. Har en smågal kamerat som er i sitt ess når han kan høre på 16-takters balkanmusikk, men du er selvsagt fri til å følge din egen smak.
  • Har du noen du kan utføre praktiske spøker på? En kollega lurte meg en gang jeg var på nattevakt til å skru på springen en gang i timen, fordi han påsto vannverket hadde sagt vi måtte gjøre det. De holdt på med vegarbeid utenfor huset, og hvis vi ikke lot vannet renne fem minutter en gang i timen, ville rørene sprenge på grunn av frosten. Klokken 05 holdt jeg nesten på å glemme det, og kollegaen min klarte å holde seg alvorlig da jeg ropte ut "NÅ SMELLER DET!" Vi har ledd av det mange ganger i ettertid.
  • Reis til et sted der du vet at du pleier å kose deg. Slå av mobilen, stress ned, og lev livet!

4 kommentarer

kinam

02.mar.2011 kl.11:40

ta gjerne en titt på bloggen min, jeg skriver om hvordan man kan få bedre liv med gud;)

Helen

02.mar.2011 kl.12:10

Så artig at du er lettlurt.. det må utnyttes.. Neeeida! :) Takk for dagens smil

Anna Kathrine Eltvik

02.mar.2011 kl.12:27

@kinam: snakker ofte med Gud jeg, men på min helt egne måte.

@Helen: Hehehe...kan være skikkelig naiv til tider ja.

Merethe

02.mar.2011 kl.19:18

Hehe. Takk for tips! :) Kaffekoppen holdt i massevis for å få meg til å trekke på smilebåndet.

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits