Kvinner i politikken

Når partifeller begynner å henge hverandre ut, sier det seg selv at de ikke har tenkt seg særlig om. Man gir ikke inntrykk av å være en samkjørt og trygg enhet, ei heller habile samfunnsledere. Geir Staib (H) presterte å sammenligne sin partifelle Julie Brodtkorb Voldberg med glamourmodellen Linni Meister.  Det var ikke ment som et kompliment.

Dette provoserer av flere årsaker.

  1. Staib avslører at han har et stereotypitiserende kvinnesyn.
  2. Staib antar at Linni Meister er stokk dum uten å kjenne henne.
  3. Staib benytter seg av hersketeknikker som han strengt tatt bør være forsiktig med å bruke ovenfor selv politiske motstandere, og ihvertfall ikke ovenfor partifeller.

Selv er jeg politiker i partiet Rødt. Der skal vi visstnok være smågærne raddiser med skuddklar hagle i kottet, traktorlesber med medlemskap i Ottar, nerder som løser verdensproblemer i vikelighetsfjerne studiesirkler eller hasjrøykende hippier som valser rundt med klær fra Husfliden eller Fretex. For en som ser tingene fra innsiden, kan det opplyses om at tilstandene ikke er slik. Langt ifra.

Hvis dette hadde vært tilfelle, hvordan kan det da ha seg at jeg skriver moteblogg og er opptatt av klær, sko og hår? Man kan nemlig bry seg om slike ting selv om man tar avstand fra et kapitalistiske, kynisk samfunnssystem hvor de svakest stilte stadig kommer til kort. Selv sosialister må gå med klær og klippe håret sitt.

Er det slik at kvinner bare må regne med å bli utsatt for hersketeknikker i kraft av at de er født med innover- og ikke utovertiss?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits