Dagens hjertesukk

Noe det verste jeg vet, er å bli forhåndsdømt av andre mennesker. Jeg er meg selv på godt og vondt, men når folk ikke gidder å bli kjent med meg slik jeg er, da blir jeg både irritert og lei meg. Hvorfor innbiller visse mennesker seg at de kan leke dommer og Gud og dømme andre etter omslaget?

Ingen er bare det du ser. Og ingen mennesker er like. Alle er unike på hver sin måte. For meg er disse setningene ikke bare fraser, de er sannheter. Når folk påstår at jeg minner om et bestemt menneske og bare ramser opp negative egenskaper, da får jeg lyst til å rope.

Kan du være så snill å ta opp et speil? Hvem har sagt at du selv er perfekt? Og hvem har gitt deg retten til å dømme andre nord og ned uten å en gang gi en skikkelig begrunnelse for hvorfor du gjør det? Er det fordi du selv vokser som person ved å gjøre det? Det er i tilfelle en råtten måte å vokse på.

Ord er mektige. Vi mennesker er dessverre skrudd sammen slik at vi lettere tar til oss den negative kritikken fremfor den positive. En psykolog sa en gang til meg at for hvert nedlatende ord en person får, må samme personen høre minst hundre positive for at virkningen av det negative skal opphøre. Så kanskje neste gang noen og enhver får en ustyrlig trang til å ytre noe som går på person, så burde en tenke seg litt mer om?

Jeg er meg, og hvis man lurer på noe, så spør. Jeg trodde det var i ville vesten man skjøt før man spurte, og ikke i vår egen tid og i vårt såkalte siviliserte samfunn.

 

2 kommentarer

Vibekes blogg

24.feb.2011 kl.10:17

Kjempebra innlegg! Enig med deg :) Ha en fin dag!

Anna Kathrine Eltvik

24.feb.2011 kl.12:12

@EngleHjertet: Takk! Og i lige måde. : )

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits