Supermodell tar et kjønnsoppgjørDu er ikke alene om du blir forvirret av å se på disse bildene. Supermodellen Andrej Pejic er født som mann, men går like gjerne kledd som en kvinne når han entrer catwalken. Han er en av flere modeller som gjør det.

Deler av moteindustrien bruker nemlig modeller som kan vise kvinneklær like godt som herreklær. Andrej bryter med normen om at det bare er kvinner som kan presentere kvinneklær på motevisninger. Det er fascinerende hvordan han med enkle grep kan gå fra å være en ultrafeminin femme fatale til en maskulin, velkledd mann.

At man bruker en mannlig modell som har en litt tander og spinkel bygning, må applauderes. Ikke alle menn ser ut som Russel Crow eller Brad Pitt. Den eneste innvending man kan ha, er at en ved å bruke menn til å vise kvinneklær, fremmer et kroppsideal som er enda fjernere fra den naturlige kvinnekroppen.

Det er tross alt meningen av vi skal ha bredere hofter og mer magefett enn menn ettersom vi føder barn, og en bør derfor aldri tenke om seg selv at en med klassiske, kvinnelige trekk ikke er flott nok.

3 kommentarer

anaave

20.feb.2011 kl.10:56

Hehe, han har jeg lest om ja. Synes det er helt genialt. Særlig med tanke på den androgyne moten som ofte dominerer nå til dags.

Når det gjelder kroppsideal så er jeg uenig. Jeg bryr meg lite om hvordan modeller ser ut, og mener andre bør gjøre det samme. De er MODELLER, de er kleshengere på en catwalk, ikke våre kroppsidealer.

Anna Kathrine Eltvik

21.feb.2011 kl.08:25

@anaave: Du og jeg og andre som er sikker på seg selv, lar oss ikke affisere. Men andre mennesker lar seg påvirke, det sier vel den økende graden av mennesker som får spiseforstyrrelser noe om. For ikke å snakke om en del modeller son har et fryktelig usunt forhold til egen kropp og selvbilde.

woho

22.feb.2011 kl.20:35

Problemet er at når de skal vise at normale kropper og er tillatt bruker de +++++++ size damer som modeller, damer som tydelig er overvektige. Noe som verken er sunt eller burde forherliges. Ikke noe mer enn anorektisk tynne modeller.

Det må finnes en middelvei. Og jeg tror mange mistforstår. Det er ingen menn som misliker kurver, det er fett som er problemet. Og det er ikke til å skyve under en stol at det problemet øker. Syns det er usedvanlig mye fokus på anorektiske kvinner i motebransjen som de fleste skjønner at faktisk er usunne/unormalt tynne/spesielle gener. Det er et større problem med fedmen. Norge følger etter USA og UK, mer junk, mer i ro, mer drit.

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits