Kule symboler i statusmeldingene på Facebook

Har du sett at andre klarer å skrive all slags kule symboler inn i statusmeldingene sine på Facebook, og lurer på hvordan de gjør det? Her skal du få en enkel instruksjon. Har du lyst til å ta vare på oppskriften, kan du bokmerke denne siden på pc'en din.

De fleste av oss er kjent med at man bruker ulike smileys for å uttrykket humøret man har. Er man blid, skriver man : ), er man veldig sur, skriver man : ((. Nettstedet Facebook-symbols har samlet en haug med tegn som er litt mer gøyale enn de du får til ved å bruke paranteser og kolon. Du går rett og slett inn på siden (trykk på uthevet link), og kopierer de eller de symbolene du vil bruke. Det gjør du ved å først merke av, så holder du nede ctrl + c samtidig. Dette betyr at du kopierer symbolene.

Deretter går du inn på din egen Facebookside hvor du skriver statusmeldinger, og klikker med musen der hvor du skal skrive. Nå holder du nede ctrl-knappen en gang til samtidig som du trykker ned bokstaven v. Dette betyr at du limer inn symbolet du vil bruke.

Man kan også bruke diverse koder for en del av symbolene:

Skriv tegnene under ved å trykke på alt knappen samtidig med tallkoden. Bruk tallene i ditt numbpad. Det er de tallene til høyre på ditt tastatur, hvis du har et keyboard. Skriver du fra en bærbar, så husk at å trykke Numlock tasten ned først.. Kan du ikke finne ut hvordan du lager tegnene, så bare copy/paste dem over på Facebook (slik jeg har beskrevet ovenfor). Her er kodene:

Hold "alt" nede og trykk 1 = ☺

Hold "alt" nede og trykk 2 = ☻

Hold "alt" nede og trykk 3 = ♥

Hold "alt" nede og trykk 4 = ♦

Hold "alt" nede og trykk 5 = ♣

Hold "alt" nede og trykk 6 = ♠

Hold "alt" nede og trykk 7 = ?

Hold "alt" nede og trykk 8 = ◘

Hold "alt" nede og trykk 9 = ○

Hold "alt" nede og trykk 10 = ◙

Hold "alt" nede og trykk 11 = ♂

Hold "alt" nede og trykk 12 = ♀

Hold "alt" nede og trykk 13 = ♪

Hold "alt" nede og trykk 14 = ♫

Hold "alt" nede og trykk 15 = ☼

Hold "alt" nede og trykk 16 = ►

Hold "alt" nede og trykk 17 = ◄

Hold "alt" nede og trykk 18 = ↕

Hold "alt" nede og trykk 19 = ‼

Hold "alt" nede og trykk 20 = ¶

 

Man finner noen flere og artige symboler man kan bruke på denne nettadressen. Her må du bruke ctrl + c, og etterpå ctrl + v.

4 kommentarer

Mariann Johansen ♫♥♫

17.feb.2011 kl.17:33

Kult, takk! :D

idaibrasil

17.feb.2011 kl.19:48

Stilig, men tror jeg holder meg til de vanlige ; -)

Mea

17.feb.2011 kl.20:25

sv: har ikke hørt om noen spesielle regler for å bruke andre sine bilder, men mange av bildene jeg bruker har jeg fra nettstedet flickr, hvor det er copyright (til en viss grad) på de fleste bildene. ettersom jeg sjelden spør om lov til å bruke bilder (kremt), tar jeg med link sånn for sikkerthets skyld ;) samtidig er det noe jeg selv gjerne ser at andre gjør hvis de låner/bruker bilder jeg har tatt. i tillegg kan det være interessant for noen å vite hvor jeg har bildene fra.

Anna Kathrine Eltvik

18.feb.2011 kl.07:49

@Mariann: Velbekommen! シ

@idaibrasil: Ja, der kan jo bli litt styr å copy/patse hele tiden. シ

@mea: Takk for oppklarende svar. Jeg tror definitivt det er regler for bruk av andre sine bilder. Er nok lurt å være litt forsiktig. シ

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits