Kjendiser fritt vilt?

David Beckham krevde 160 millioner kroner i et sladreblad som hadde trykket en historie om at han var utro med den prostituerte Irma Nici (t.h.). På et av tidspunktene hun påstår at han har hatt sex med henne, var han på besøk i London hos sin far. Dommeren påpekte i sin avgjørelse at Beckham er en offentlig person, og at slike ting er av offentlig interesse.

Brems nå litt. Er det i offentlighetens interesse å lese ting som ikke er sant? Når dommeren i tillegg sier at sladrebladet ikke trykket artikkelen med overlegg og for å skade Beckham, så er det ikke rart om man begynner å måpe.

Det at Beckham ikke fikk medhold gjør at det er lett å anta han har vært med den prostituerte. Slike antagelser skader ikke bare hans ekteskap, men også hverdagen til deres barn. Unger kan være riktig så fantasifulle hvis de finner en grunn til å erte, og det er ingen stor overraskelse om barna til Beckham har fått høre vonde ting i sin omgangskrets.

Offentlige personer skal helt klart tåle mer enn andre, det er jeg fullstendig enig i, men bør ikke selv sladrepressen følge visse etiske retningslinjer? Da prinsesse Diana døde, gikk det lang tid før jeg rørte den type blader. Man bør vel dessuten bruke tiden sin mer konstruktivt enn på baksnakkende publikasjoner. I verste fall er man nemlig med på å finansiere mobbing av kjente personer, og da melder ihvertfall jeg meg ut.

VG har i disse dager en kampanje mot mobbing. Jeg oppfordrer alle til å avlegge mobbeløftet. Det er slettens ikke bare kjendiser som opplever slik ukultur, og det er på tide en sier klart i fra at en ikke vil ha noe av det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits