Eksepsjonelle Stargate

Så har produksjonsteamet Stargate klart det igjen. De har vunnet en Grammy for låten "Only girl (in the world)" med Rihanna. Det er ikke bare henne Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen skriver sanger for, de har også gjort stor lykke med artistene Beyonce og Ne-Yo.

Hjemme i Norge har de jobbet med Noora, Espen Lind, Multicyde, Van Eijk, Sissel Kyrkjebø og Lene Marlin, men i 2005 flyttet Hermansen og Eriksen til New York for å etablere seg på det amerikanske platemarkedet. Det skulle de ikke behøve å angre på, og i 2008 kåret Rolling Stone Magazine dem til "Hitmakers of the year". Da hadde de blant annet laget "Miss Independent" for Ne-Yo, i tillegg til at de noen år før sto bak slageren "Irreplaceable" med Beyonce.

Det er bare å gratulere Stargate så mye med sine bragder, og vente i spenning på fortsettelsen. Personlig synes jeg det er vel så imponerende å være en dyktig låtskriver som en superstjerne. I dag kan likevel en god del av artistene se og høres ut som om de kommer fra en strømlinjeproduksjon.

4 kommentarer

woho

14.feb.2011 kl.18:04

Skulle ønske de la opp med en eneste gang.

Dette er ikke musikk med sjel. Dette er komersielle produkter.

Bill Hicks - Play From Your Fucking Heart

Dette er Play to get Money and Fame.

http://www.youtube.com/watch?v=xRkA6zugNMQ

Anna Kathrine Eltvik

15.feb.2011 kl.08:46

@woho: Er ikke noen stor tilhenger av glatte, strømlinjeformede artister jeg heller, men jeg må jo innrømme at flere av låtene til Stargate har fått fart på dansefoten min ved forskjellige anledninger. Min private platesamling er likevel ikke preget av dem.

woho

15.feb.2011 kl.16:29

Joda, dansbare beat og lettlikte låter med lette og fengende vers er jo en ting, men når dette dominerer bransjen totalt og den med dagens teknologi uten problem lett klarer å skape seg en oversikt over en del av de fantastiske musikerne der ute med poetiske tekster og sjel og talent og ferdigheter som langt overgår ferdiglagde produkter og sanger skrevet av andre enn artisten selv. Særlig det siste syns jeg lite om. Hvis du ikke har skrevet sangen selv, hva betyr den da for deg selv? Ingenting, det eneste artisten da bringer til bordet er en stemme, en medfødt stemme.

Bill Hicks ftw

sandkorn

15.feb.2011 kl.20:34

Må si meg enig med woho. Hater alle disse artistene hvor låtene deres alltid bare handler om forfengelighet, status og penger. Det ser man jo veldig godt på alle musikkvideoene også

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits