TV-julen blir ikke helt den sammeI dag døde Knut Risan, kjent fra Reisen til julestjernen (t.v.) og Tre nøtter til Askepott. Så sant jeg har tilgang på tv, så ser jeg Tre nøtter til Askepott hver eneste jul. Både fordi det er en original og samtidig søt historie, men også fordi Knut Risan har en helt fabelaktig fortellerstemme.

Det blir ikke helt det samme å se denne tysk-tsjekkoslovakiske produksjonen igjen. Det er trist å tenke på at Knut Risan er død, og spesielt fordi hans stemme har geleidet millioner av oss gjennom denne julefortellingen om jenten som til tross for utfordringer er både aktiv, sterk og glad.

Kanskje er det nettopp fordi den bøhmiske versjonen av Askepott presenterer en tøffere utgave enn Disney-Askepott at hele 569.000 nordmenn ser den hver eneste jul. Det har vi gjort i 25 år.

Hvil i fred Knut Risan. Det er mange som kommer til å savne deg.

2 kommentarer

Ixo

02.feb.2011 kl.21:02

rip til han da... men liksom, kommer det ikke mer dubbing i 3 nøtter til askepott og sånt da? fordi det blir jo litt rart, har de ikke filmet filmen da eller?: o

Anna Kathrine Eltvik

02.feb.2011 kl.21:17

@Ixpo: Joda, men det blir jp liott trist å høre stemmen hans og vite at han er død. Ihvertfall den første julen. Men nå er jeg litt mer sentimental av natur enn folk flest kanskje.

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits