Hva sier du nå Lawrence of Arabia?

 

Filmikonet Omar Sharif (t.h.) støtter dem som kritiserer president Mubarak i Egypt. Han påpeker at folkets levekår ikke har blitt bedre de tretti årene presidenten har sittet med makten. Han er samtidig bekymret for Det muslimske brorskapet, og tror ikke denne bevegelsen vil gjøre tingen bedre om de kommer til makten.

Denne radikale gruppen har heldigvis bare tilhengere hos 20 % av befolkningen, så forhåpentligvis bekymrer Sharif seg unødvendig. Likevel kan man på ingen måte si at forfølgelsen og torturen som disse radikale muslimene har blitt utsatt for, er riktig. Kanskje er det nettopp det som har gjort at de har vokst seg sterkere de siste årene?

Billedtekst: Peter O'Toole (t.v.) og Omar Sharif i "Lawrence of Arabia".

Hele 16 internasjonale priser

Filmen Lawrence of Arabia fikk i sin tid hele 16 internasjonale filmpriser, 7 av dem var Oscar - og Sharif fikk den ene. Filmen ligger den dag i dag på 51. plass av totalt 250 på IMDs Top 250-liste over de mest populære filmene gjennom tidene. Peter O'Toole hadde hovedrollen. Han formidler på en glimrende måte den konflikten en britisk militærmann føler mens han er på oppdrag under fremmede himmelstrøk.

Så hva sier du nå Peter O'Toole? Forstår du den frustrasjonen det egyptiske folket føler, eller er det bare din skuespillerkollega og venn Omar Sharif som våger å si noe?

Billedtekst: Omar Sharif spilte også i storfilmen "Doktor Zhivago".

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits