Ny og dekorativ form for grafitti

Mennesker har drevet og skrevet og tegnet på offentlige steder gjennom alle tider, så du tar feil om du trodde at grafitti var en nymotens greie. Det var for eksempel svært vanlig i antikkens Hellas. Det finnes dog en rekke avarter, og den siste jeg har hørt om er mosegrafitti.

Jeg oppfordrer ikke folk til å grise til offentlige steder, men hva med å prøve mosegrafitti i din egen hage? Hvis du har lyst til å prøve det, trenger du mose, vann, sukker og kremfløte.

Slik gjør du:

1. Ta tre håndfuller med mose i en blender. Fjern gjerne insekter og småstein om du ser dette.

step1.jpg


2. Hell oppi 700 ml med kremfløte (du kan også bruke øl) og 2-3 ss med sukker. Bland godt, men bruk laveste hastighet på mikseren.

add_buttermilk.jpg

3.  Hell blandingen over i et spann eller beger.

moss_starter.jpg

 

Nå er det bare å finne et passende sted som du har lyst til å pynte opp. Selv kom jeg til å tenke på en venninne av meg som skal lage japansk hage utenfor huset sitt. Hvis hun hadde laget mosegrafitti av japanske språktegn, tror jeg det kunne blitt et kjempetøft resultat.

Her er noen flere eksempler på mosegrafitti. Lekkert ikke sant?
 

6 kommentarer

★ Inger-Marie Lykkeliten ★

29.jan.2011 kl.14:58

Åh, så kult! Utrolig hvor mye kreativitet det finnes der ute. :D

Anna Kathrine Eltvik

29.jan.2011 kl.15:00

Synes jeg også. : ) Dette fikk jeg lyst til å prøve, og skal gjøre det når det er varmere i været.

Raymon

29.jan.2011 kl.15:46

Hvordan får man denne på veggen? er det spray eller pensel?

Anna Kathrine Eltvik

29.jan.2011 kl.16:06

Pensel. : )

Elisabeth urø

29.jan.2011 kl.18:34

Mosegrafitti var rett og slett kjempe kult. Man kan også blande med kulturmelk.

Det som også kan gjøres hvis det regner for mye og mosen ikke vil henge fast er å bruke silikon.

Hvis man skal bruke silikon må man finne store flak av mose. Ta silikon på steinen eller der hvor du vil at mosen skal feste seg og trykk mosen forsiktig ned.

Er du interessert i å få noen gode tips om Japask hage så følg meg fremover. Jeg begynner å blogge om det neste uke. Sjekk husoghage

Anna Kathrine Eltvik

30.jan.2011 kl.03:33

Takk for utfyllende tips Elisabeth. Det skal bli spennende å se på bildene og bloggingen din fremover. Kanskje får jeg lyst til å drive med hagearbeid selv også. : )

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits