Trendalarm fra Paris

Den fantastisk dyktige motedesigneren John Galliano hadde haute couture-visning for Christian Dior mandag kveld. Han tar oss med helt tilbake til 1940- og 1950-årene, da den kjente illustratøren Rene Gruau hadde stor innflytelse på motebildet i Paris.

Modellen til venstre har på seg et antrekk som Galliano har designet, mens det til høyre ble tegnet av Gruau for 60 år siden. Sistnevnte samarbeidet også med Christian Dior. Gruau var glad i å bruke broderier og perler på sine kreasjoner, så hvis man som Galliano har lyst til å la seg inspirere av ham, så er det ingenting i veien for å lage seg en skikkelig romantisk og feminin festgarderobe. En behøver dog ikke tylle seg inn i bare duse farger, for eksempel er knall rødt ikke bare lov, det er i fokus som aldri før.

Selv om rødt er i fokus, er det selvsagt lov å bruke andre farger også. Du skal bare ikke være redd for å pynte deg med hverken glitter eller tyll. De færreste av oss har råd til å handle hos motehuset Dior, men her er det bare å bruke fantasien. Selv fattige studenter kan slå seg løs og være moteriktige, om de bare tråler de rette butikkene. Det er dessuten ingen skam å handle hverken hos Fretex eller andre bruktforretninger. Det er faktisk her du kan gjøre virkelig store funn, og samtidig være sikker på at ikke alle har det.

Billedtekst: Gruau har tegnet kjolen til venstre, og som man kan se, er det liten tvil om hvor Galliano har hentet sin inspirasjon fra.


Billedtekst: Dette er bilder fra Oslo Fashion Week i 2009, og klærne er hentet fra Fretex. Man kan altså være både moteriktig og fjong uten å måtte bruke en formue på designerklær.

Husk hva Coco Chanel sa: "Fashion fades, only style remains the same."

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits