Må jo bare digge Bare Egil

Da Susanne Sundfør i går trakk seg fra klassen beste kvinnelige artist, ble det oppstyr. Hva skulle man egentlig mene om hennes markering? I dag kom Egil Hegerberg på banen med et utspill som neppe vare ment å få fart på kjønnsdebatt, men bare få folk til å le. Og det klarte han.

Jeg begynte ihvertfall å le. Sundfør begrunnet sin avstand til nominasjonen med at hun ikke ønsket et kjønnsperspektiv i samfunnets tilnærming og forhold til musikk og kunst. Dette har jeg slettens ikke noe problem med å respektere at hun mener, samtidig som jeg synes det er litt trist.

Når så Hegerberg dukker opp med sitt komiske innspill, så fikk det hele en befriende, latterlig vri. Les selv pressemeldingen fra ham:

  • Jeg, Egil Hegerberg (40 år) fra bandet Bare Egil Band, ønsker med dette å bekjentgjøre at jeg trekker meg fra nominasjonen til årets tekstforfatter i Spellemannprisen i og med at jeg er nominert sammen med en rekke kvinnfolk.
  • Alle vet at kvinner leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner og dermed har et solid fortrinn som tekstforfattere. Noen av dem behersker sogar britisk! De har også visse fysiske fortrinn.
  • Jeg har tatt denne avgjørelsen etter å ha foretatt en kynisk avveining om hvordan jeg kan skaffe meg mest mulig PR ut av denne nominasjonen. Skulle jeg likevel ikke få noen oppmerksomhet fra pressen vedrørende dette "stuntet", lurer jeg på om det evt. går an å melde seg på igjen.

 

Her er etter min mening en av Bare Egil Band sine beste låter:

Et annet band som ikke er fullt så kjent men som også får meg til å trekke på smilebåndene, er Frode Vidars fra Os utenfor Bergen:

5 kommentarer

synsvinkler

21.jan.2011 kl.15:58

Hehe, den mannen er ikke sann :)
Ler så jeg rister.

Anna Kathrine Eltvik

21.jan.2011 kl.16:03

Helt enig! : D

Hr. kvrlnt

21.jan.2011 kl.20:35

Jeg er enig i at du er enig i at han er enig i at hun er enig!

Anna Kathrine Eltvik

21.jan.2011 kl.21:08

Det måtte jo komme fra en kverulant, hehe...

Helene

24.jan.2011 kl.14:39

Egil er rett og slett episk.

Det er bare sånn det er. ;)

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits