Danse, elske og røyke gode sigarer?

I dag har NRK sluppet låten som Gatas Parlament skal fremføre på lørdag i MGPs delfinale, og mobiliseringen for at gutta skal gå videre til finalen er godt i gang. Ihvertfall har Elisabeth og jeg (innfelt) tenkt å lage et skikkelig MGP-party hvor vi på barnslig vis skal oppfordre festdeltakerne til å stemme på heltene våres og låten "Jobbe litt mindre og tjene litt mer".

For hvem kan vel ikke tenke seg jobbe litt mindre og tjene litt mer? Det er bare å lære seg teksten, og synge med:

Jeg vil jobbe litt mindre og tjene litt mer, så livet blir ålreit
Jobbe litt mindre og tjene litt mer, håper det er streit
Jeg vil jobbe litt mindre og tjene litt mer
Danse litt finere, senere, mer
Pule litt oftere, se hva som skjer
Håper det er greit

Klikk her om du vil høre låten (du kommer til NRK sine trygge nettsider)!


Nå skal det sies at Gatas Parlament ikke står for et forbrukerstyrt samfunn hvor rike mennesker mesker seg på bekostning av de fattigste. Nettopp derfor synger de også om at de krever mer av dagen enn de har:

Vi krever mer av vår egen dag enn vi har
[...]...tenk hvor mye mer sex vi kan ha, om dette landet får sekstimers dag

Sånn sett er ikke dette en sang for de som drømmer om en villa på Frogner eller på solsiden i Bergen, men om vanlige folk som ønsker et lykkeligere liv med mer tid til ting som betyr noe. Og la oss være ærlige - hadde flere mennesker brukt mer tid på å danse, pule og røyke en god sigar i ny og ned - da hadde kloden vært en bedre plass å være på.

STEM PÅ GATAS PARLAMENT PÅ LØRDAG! Ikke bare har de den beste låten, men en blir også i veldig godt humør av å høre på den. :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits