Det lykkelige kronprinsparet

Selv om de tider er forbi at kongelige måtte inngå arrangerte ekteskap, så er det slettens ikke slik at de kongelige nå virker mer lykkelige. Den ene prinsen og prinsessen etter den andre skiller seg, så er også tilfellet med den danske prins Joachim som ble skilt i 2005. Da ser tingene lysere ut for hans bror kronprins Frederik.

Han traff sin australske kone Mary Donaldson under sommer-OL i Sydney i år 2000. Fire år senere giftet de seg. De har allerede fått en sønn og en datter, Christian og Isabella, men toppet dette i dag med tvillinger. Dette paret som det tilsynelatende aldri er noe problem å knipse lykkelige sammen, er langt fra de eneste som i det siste har fått tvillinger, men i kongelige kretser er det ganske sjelden.

Henrik den andre av Frankrike

Faktisk må man helt tilbake til 1556 og Henrik den andre av Frankrike for å finne kongelige tvillinger. Hans kone Catherine de Medeci fikk to tvillingerjenter, men den ene overlevde dessverre ikke fødselen, og den andre var dødfødt. I dag kan en skilte med moderne fødselsklinikker og høy ekspertise, så prognosene for Frederik og Mary sine tvillinger var adskillig bedre både med hensyn til utgangspunkt og oppfølging.

Utenfor kongelige kretser, er det mange kjendiser som har fått tvillinger de siste årene. Mariah Carey og Nick Cannon (Øverst til venstre) venter tvillinger i løpet av 2011, men Angelina Jolie og Brad Pitt fikk tvillinger allerede i 2008. Sarah Jessica Parker og Matthew Broderick fikk tvillingjenter i fjor sommer, mens Jennifer Lopez og Marc Anthony fikk tvillinger året før. Flere av de innrømmer åpent at de har benyttet seg av kunstig befrukting, og dermed er det ikke så mystisk at det dukker opp tvillinger an mas i kjendiskretser.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits