Chic i hijabTrodde du at alle muslimske kvinner manglet moteinteresse og lot seg presse til å gå med plagg de egentlig ikke likte? Da har du tatt feil. De kan velge mellom mange interessante varianter, og flere og flere designere lager tidsriktige og spennende plagg de kan bruke.

Blant andre står den egyptiske desgineren Reham Farouq høyt i kurs. Men så leker han også med farger og stoff på en elegant og fantasifull måte. Man blir definitivt sett om man bruker et plagg med hans signatur på, så forestillingen om at alle muslimske kvinner må gjemme seg vekk, blir gjort til skamme.

Billtekst: Denne flotte hijaben er designet av egypteren Reham Farouq.


Billedtekst: Rocka, søt eller elegant? Det finnes en hijab for alle anledninger.

Stort utvalg i nettbutikker

Enda har det ikke kommet særlig mange butikker som selger muslimske moteklær, men man kan finne masse kult og moderne i forskjellige nettbutikker. Blant annet hos www.rayannesdesign.com. Likevel er det helt klart at det kunne vært et større utvalg av butikker både på nettet og ute i handelsgatene. Det er bare spennende med mer variasjon i en moteverden som for det meste blir diktert av verdensmetropoler som London, Paris og New York.

13 kommentarer

pretty cool,.. :)

Anna Kathrine Eltvik

15.11.2010 kl.12:13

: )))

15.11.2010 kl.12:17

Rålekkert Anna.Og tenk så praktisk den dagen håret ikkje ligg fint-eller ein ikkje gidd å styra med frisyra.

Zoe

15.11.2010 kl.13:07

Nice :)

Hijab også kalt godt gammeldags sjal(selv i mostestil) er forsåvidt greit, men forby burka og niqab!

15.11.2010 kl.13:20

Niqab- og burkabruk bør fortest mulig forbys fordi det ikke er noe som hører til offentligheten,tvert imot.
For de som måtte lure:
Offentlig:Som gjelder alle, hele samfunnet
Offentlighet:Publikum; åpenhet

Elena

15.11.2010 kl.13:59

Det morsomme er at hijab i utgangspunktet skal dekke jentene for å ikke vekke tiltrekning fra menn. Skjønner at man gjerne vil style det opp, men da virker det jo også totalt mot sitt formål.

fatima

15.11.2010 kl.14:07

Dette virker bare mot sitt hensikt -_-'........

Disse personene har åpenbart ikke fått med seg intensjonen bak bruken av hjiab

Måtte Allah (SWT) få dem til å innse at det de gjør, strider imot dem selv... (inshallah).

Anna Kathrine Eltvik

15.11.2010 kl.14:52

Fatima: Det må da være greit å repektere at kvinner bruker den hijaben de selv vil? Vi hadde noen motforestillinger mot "moderne" klær i Norge også, og i enkelte konservative kretser fremdeles, men ting utvikler seg, og en reagerer ikke lenger på det som var fy for 30-40 år siden. Jeg støtter ihvertfall de muslimske kvinner som har lyst til å bruke fargerike og personlige stiler. Samtidig er selvsagt prinsippet om religionfrihet viktig, og en må få lov til å tro på hva en vil. Du inkludert.: )

Meta-Trond

15.11.2010 kl.17:33

Stjerne i boka til Anna Kathrine Eltvik!

Anna Kathrine

15.11.2010 kl.22:38

Tusen takk! : )

fatima

19.11.2010 kl.13:53

Kjære Anne

Jeg er fullstendig enig i det at kvinner har rett til å velge å gå i det de vil, og det er jo selvsagt opp til hver enkelt av dem, inkludert meg, men det er selvsagt unntak for noen klesstyper, blant annet i dett tilfelle, hijab. I koranen ble det ikke nevnt hva slags stil eller design den skal ha, men det er kraver som skal følges når man bruker hijab. Den skal verken ha noe flashy,fargerikt,sparkly eller noe skikkelig stylish utseende, for den kan rask trekke oppmerksomhet, hvilket som er grunnen til at man bruker hijab i første omgangen. Flere begrunnelser. Hijab er ikke bare for å dekke seg til, men enda viktigere, man bruker det med god oppførsel, manerer, tale og opptreden i offentlige. Det er visse type dyder man følger når man bruker hijjab. Dyder som renhet, beskjedenhet, rettferdighet, troen på Gud,mot og flere..Hjiab er ikke for show-off, den betyr mye mye mer....Jeg vil foreslå deg at du leser på denne linken, som viser til hensikt for hvorfor vi bruker hijab, og hva den faktisk står for. http://www.islamswomen.com/hijab/hijab_suppression_or_liberation.php

Jeg ville tatt meg tid, hvis jeg var deg ^^

Fred være med deg ;D

Anna Kathrine Eltvik

20.11.2010 kl.17:33

Har kikket på linken, og jeg har ikke noe problem med å respektere at enkelte muslimske kvinner velger å dekke seg helt til. Samtidig er det en problemstilling med flere aspekter. Jeg har selv snakket og jobbet med unge muslimske kvinner som har fått store problemer med sin familie, og som blir truet og forfulgt om de ikke dekker seg til. For dem så handler det om at de ikke har valgfrihet til å gjøre som de vil. Jeg vil aldri akseptere at kvinner blir presset til å gjøre ting de ikke vil, eller at de endog blir forfulgt og drapstruet fordi de tar valg som går på tvers med familiens ønsker eller krav.

Dette innlegget om at det finnes hijab for enhver smak, er ment å vise at det faktisk er variasjon blant muslimer også. Jeg blir så trøtt av Siv Jensen og co som til stadighet påstår at alle muslimer er fundamemntalistiske gærninger. Hun eller andre har ingen rett til å tegne et bilde av muslimer som en ensartet gruppe. Muslimer er individualister som alle andre, og jeg antar at også du respekterer det faktum. At du ikke ville brukt slike moderne og fargesprakende plagg selv, er et valg jeg selvklart respekterer.

Ha en fortsatt fin helg, og takk for interessant innspill. :)

fatima

20.11.2010 kl.21:41

Hei der Bjørn

Jeg forstår at slike situasjoner kan oppstå, men i Islam finnes det ikke noe som kalles "tvang", faktisk er det forbudt, så jeg føler sympati for de kvinnene som blir truet for noe de ikke vil.

oh, og bare hyggelig Bjørn ^^!

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits