Spionmote neste trend?

Etter at TV2 avslørte at USA hadde et hemmelig overvåkingssenter i Norge, har det ryddet forsiden i landets største aviser. Spørsmålet er om ikke moteverdenen følger opp, og sørger for at spionmote blir neste trend.

Spioner flest lever neppe som James Bond, men for de av oss som har lyst til å se ut som en spion, så er Ian Fleming sin fiktive agent, et opplagt valg. Det kan være ganske morsomt å gå rundt i en flott smoking mens en drikker Vodka Martini, "shaken not stirred".

Kvinnelige spioner

Den mest kjente kvinnelige spionen gjennom tidene er Mata Hari (1876-1917). Hun ble født i Nederland, men bosatte seg senere i Frankrike hvor hun døde. Opprinnelig skal hun ha drevet med spionasje for Tyskland, men endte til slutt opp med å kontraspionere på Tyskland for Frankrike.Billedtekst: Mata Hari (Margaretha Geertruida Zelle) var ikke bare spion, men også danserinne. Greta Garbo portretterte henne i filmen "Mata Hari" som kom ut i 1931.

 

Ti russiske spioner tatt i USA

I slutten av juni 2010 pågrep amerikanske myndigheter hele ti russiske spioner. En av dem var Anna Chapman (28), kanskje prototypen på hvordan man innbiller seg at en kvinnelig spion ser ut. Skandalen kom som bestilt for Angelina Jolie sin del, som slapp spionfilmen "Who is Salt?" samme måneden.

Men heldigvis kan man gjøre noe annet enn å se ut som en eller annen femme fatale, en kommer også langt med solbriller, hatt og frakk eller kåpe:Billedtekst: Vil du være en kul agent med solbriller, caps og kåpe? Eller er det morsommere å fremstå som en byråtopp a la Madonna? For de som er litt snobbete, kan man se småmystisk ut ved å bruke disse brillene til høyre fra Prada.

 

8 kommentarer

Jo Chr. Rand

05.nov.2010 kl.12:05

Kjempeflott innlegg! Og ja.. jeg slenger meg på moten jeg! :D

The name is Bond

05.nov.2010 kl.12:28

Kjører Bond- stilen, slår aldri feil :)

Anna Kathrine Eltvik

05.nov.2010 kl.13:00

@Jo Chr.: Takk! Kanskje jeg gjør det jeg også?; p

@TNIB: Of course sir! ; )

Lei

05.nov.2010 kl.14:32

Oh Bjørnar, du burde roe ned med solarium/brunkrem

Anna Kathrine Eltvik

05.nov.2010 kl.14:49

Ikke noe solarium eller brunkrem inne i bildet. Friluftsmenneske som liker sjø- og hytteliv om sommeren og ski om vinteren. :)
Meld deg på månedens blogg med meg :)

Send det vidare ^^

Muffins

06.nov.2010 kl.09:24

kult! hehe

Bare lurte på om du vil gi meg en stemme i konkurransen om norsk bistand. Jeg har vært så heldig å komme til finalen og der kan jeg, som du vet, vinne en tur til Afrika! :)

http://jaktenpaanorskbistand.blogg.no/

Super snilt om du stemmer på meg, og om du synes jeg fortjener å bli med på reisen så er det bare til å tipse flere om å stemme!

Stå på med bloggen! :)

Anna Kathrine Eltvik

06.nov.2010 kl.14:18

@Muffins: Da har jeg stemt på deg. Håper du vinner, og at du deretter leverer en god og bevisstgjørende reiseskildring. :)

Takk! Moro å blogge. : )

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits