Gekko eller Øverland i ditt hjerte?

 
- Greed is good, sa Gordon Gekko, den kyniske rollefiguren vi alle har blitt kjent med gjennom Michael Douglas i filmen Wall Street. Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv, skrev vår egen Arnulf Øverland. Nordmenn som har Øverland nærmere sitt hjerte enn Gekko, har ingen grunn til å skamme seg.

Men nordmenn har det godt. Når man velter seg i overflod, er det lett å glemme dem som ikke er fullt så heldige. Man blir plutselig så opptatt av statussymboler og annen type overfladisk lykke, samtidig som lommeboken er godt lukket når en passerer tiggere. Heldigvis setter landets valgte beslutningstakere av en god porsjon med penger for å hjelpe nettopp dem med luen i hånden. Norad (Norwegian Agency for Development Cooperation), et organ i Utenriksdepartementets velutviklede kropp, ser til at bistanden nyttes på best mulig vis.

Norads visjoner

Norad sin visjon er å sørge for at Norge ikke gir nødhjelp i blinde. De forsikrer seg om at pengene går til det de skal, og de evaluerer også hvert eneste prosjekt Norge som nasjon støtter. Det er for eksempel viktig for Norad at de fattigste landene i verden lærer seg å forvalte sine naturressurser, og ikke lar multinasjonale selskaper plyndre deres arvesølv. En mer rettferdig fordeling av verdens goder må til hvis en noensinne skal få bukt med klodens alvorlige fattigdomsproblemer. Det klarer man kun hvis man lærer jordens fattigste mennesker å være premissleverandører på lik linje med oss som er mer priviligerte. Klarer man det, er det all grunn til å håpe på en bedre fremtid for oss alle, for hvem kan i grunnen med hånden på hjertet si at de har nådd alle sine ambisjoner i livet, så lenge man vet at andre og mange medmennesker dør av sult. Det må i tilfelle være slike som Gordon Gekko.

Klikk her for mer informasjon om jakten på norsk bistand.

Stikkord:

4 kommentarer

topp2fitness

02.nov.2010 kl.11:43

For et sterkt bilde, det til venstre... Ble helt dårlig det gjør sånn inntrykk...

02.nov.2010 kl.12:22

@topp2fitness: Ja, det gjorde inntrykk på meg også. Veldig sterkt, men dessverre også virkeligheten for altfor mange... stakkars barn.

08.nov.2010 kl.22:44

Hei Bjørnar.

Vi i Norad er veldig glade for det engasjementet du og mange andre viste i konkurransen om å bli med til Zambia. Tusen takk! Vi håper du fortsetter å være engasjert i bistand. Ikke minst håper vi at du følger med på hva bloggerne som vant konkurransen blogger om når de er i Zambia mellom 26.november og 1. desember.

De neste par ukene kommer vi til å invitere deg og de andre konkurransedeltagerne eksklusivt til å være med på et par aktiviteter, blant annet en ny konkurranse. Følg med, følg med.

Tusen takk for engasjementet.

Med vennlig hilsen

Norad

Marte Lid, prosjektleder Jakten på norsk bistand

Jakten på norsk bistand - Norad

12.nov.2010 kl.14:13

Takk for ditt engasjement i Jakten på norsk bistand! Du og de andre bloggerne som var med i Jakten på norsk bistand, kan fortsatt få være med å påvirke hva som skal skje i Zambia.

De fire bloggerne som skal reise til Zambia får med seg 10.000 kroner. Pengene skal brukes til å kjøpe noe som kan være til hjelp for zambisk ungdom.

Vi ønsker ditt forslag til hvordan 10.000 kr kan brukes av fredskorpserne til Norges Idrettsforbund for å skape mer aktivitet hos ungdommene de jobber sammen med. Skriv et blogginnlegg på minimum 50 ord, og kod innlegget med ? noradkonk?. De tre innleggene som velges ut til avstemning neste helg får gavekort hos Sten og Strøm til en verdi av 1000 kroner. Les gjerne innlegg fra en av fredskorpserne om hva de jobber med på gjestebloggen (http://jaktenpaanorskbistandgjest.blogg.no/).

Med vennlig hilsen

Norad

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits