Mann for sin hattErnest Hemingway, en av verdens største forfattere, bodde i 30- og 40-årene på Cuba. Et halvt århundre før moderne loungebarer vokste opp som paddehatter i den vestlige delen av verden, fant han sin favorittdrink Mojito på en av barene i Havana hvor han ofte frekventerte.

Men Hemingway hadde ikke bare sansen for friske rom-drinker. Han likte også diverse hodeplagg, blant annet Panamahatten. Og sist men ikke minst, hadde han sansen for å dra på jakt, og å være krigkorrespondent. Kanskje ikke så rart at han av mange betegnes som en ganske macho type. Macho eller ei, så kunne han skrive som en gud, og vant fortjent Nobelprisen i litteratur i 1954.

 

Det ene barnebarnet til Ernest, Margaux, jobbet lenge som modell, og klarte seg tilsynelatende bra. Fin i hatt var hun også. Det var mange som ble lei seg da hun i 1996 døde av en overdose, bare 42 år gammel.

 

Margaux Hemingway Playboy Magazine May 1990 Cover Photo - United States

Det finnes også nordmenn som har dilla på dette bestemte hodeplagget, som for eksempel Atle Pedersen (49) bosatt i Bergen. Han kjøpte den ganske nylig i Oslo hos Hatte-Holm ved Oslo Rådhus, og da hadde han av en uforklarlig grunn ønsket seg en sånn så lenge han kunne huske.

- Jeg pleier alltid å bruke et hodeplagg, og veksler mellom caps, lue eller hatt. Det er selvfølgelig ekstra stas hver gang jeg tar på meg den som er håndlaget i Equador, smiler Pedersen.

Det er nok en fordel å ha litt penger på konto hvis man skulle få lyst til å gjøre som Hemingway eller Pedersen. Opptil 185.000 kroner koster nemlig de dyreste variantene av Panamahatten, men da er de også håndlaget av eksperter i Equador som har brukt opp til 8 måneder på flettearbeidet. Hattene som P Diddy og Brad Pitt (avbildet nedenfor) har på seg, er sikkert i samme prisklasse, men er neppe blitt håndarbeidet med i over et halvt år.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anna Kathrine Eltvik

Anna Kathrine Eltvik

44, Bergen

Da jeg var liten, likte jeg å kikke i motebladet Vogue hver gang mamma kjøpte det. Derfor var det ikke rart jeg drev og tegnet vakre kjoler i skolens tegnetimer. Faktisk vurderte jeg å bli motedesigner, og søkte meg nesten inn på Kunst- og håndverkskolen i Bergen. Skjebnen ville det annerledes, og i dag er moteinteressen bare på et hobbyplan. Håper at denne bloggen kan være til inspirasjon og glede, noen større ambisjoner har jeg ikke.

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits